Klienti Radosti měli kloboukový bál

28.02.2011 - V pátek 25. února se v sociálně terapeutické dílně Radost uskutečnil kloboukový bál. Klienti i jejich hosté se dobře bavili...
Tři hodiny tance, zábavných soutěží a především plejáda nejrůznějších pokrývek hlavy – to byl kloboukový bál, který se konal v pátek 25. února v sociálně terapeutické dílně Radost opavské Charity.
 
Mentálně handicapovaní klienti této dílny si přizvali společnost, kamarády z pobytového zařízení pro muže se zdravotním postižením „Zámek Dolní Životice“ a děvčata z Marianu. Karla i Marta právě začínají navštěvovat Radost a účast na bále jim pomohla při začlenění do kolektivu. To ocenila jejich vychovatelka Dagmar Kuncová, která je na kloboukový bál doprovodila. Obě dívky už letos ve svém ústavu absolvovaly Valentýnský ples a o tanečníky neměly nouzi ani v Radosti.
Dobrou náladu, která zde vládla, podpořilo i pohoštění, které připravovali klienti charitní sociálně-terapeutické dílny sami pod vedením pracovnice Radosti Zdislavy Sovadinové. Den před bálem pekli moučníky, kterými je paní Zdislava v Charitě Opava už proslulá – hrnkovou bábovku, tvarohový koláč se strouhanou čokoládou Margot, čokoládový zákusek s polevou, řezy z Nescafé a další dobroty. Ona sama pak ještě v noci doma vyráběla marcipánový klobouk, který všem moc chutnal.
 
Všechny modely klobouků byly nadmíru vydařené, některé decentní, jiné velmi odvážné a netradiční. „Každý klobouk byl malým uměleckým dílem, a proto jsme se rozhodli, že nebudeme vyhlašovat vítěze, jak to bývá na takových bálech zvykem. Nechtěli jsme, aby pak někomu bylo líto, že nevyhrál právě jeho klobouk,  protože všichni do toho dali hodně úsilí. Každý dostal balíček bonbónů a lístek do tomboly, nikdo tak neodešel s prázdnou, protože si všichni něco vylosovali,“ uvedla vychovatelka z Radosti Martina Stoklasová.
 
Více si můžete přečíst v březnovém Domovníku.
klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům