Květiny zvadnou, dary pomáhají. Pozůstalí netradičně poděkovali Pokojnému přístavu

07.06.2024 - Velmi dojemně poděkovali charitnímu hospici Pokojný přístav rodinní příslušníci pana Petra Hlavoně. Multidisciplinární tým mobilního hospice Charity Opava o pana Hlavoně z Hradce nad Moravicí pečoval v domácím prostředí velmi intenzivně denně čtrnáct dnů. Rodina poté na parte oznamujícím jeho skon, požádala pozůstalé, aby místo květin na poslední rozloučení poslali finanční dar Pokojnému přístavu. Na účtu hospice se posléze sešlo 38.350 korun.

„Částku, kterou byste chtěli utratit za květiny, můžete poslat na účet 154871941/800, VS 20, odborná hospicová péče Pokojný přístav, který byl rodině do poslední chvíle velkou oporou, za což je rodina neskonale vděčná,“ vytiskli pozůstali netradičně přímo na parte. A jejich výzva se u smutečních hostů setkala s velkou odezvou. „My ovšem v Charitě Opava z převodů na účtu nezjistíme bydliště dárců, abychom jim mohli adresně poděkovat,“ vysvětluje Andrea Melarová, která má v Charitě Opava na starost péči o dárce. „Rádi bychom jim proto poděkovali touto cestou, stejně jako rodině pana Hlavoně,“ dodává.

„Je velmi pěkné, že se paní Hlavoňová rozhodla k tomuto kroku, a jsme velmi překvapeni, kolik peněz se vybralo,“ přidává se k poděkování také vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. „Květiny zvadnou, ale finance, které jsme dostali, budou sloužit dalším pacientům,“ vzkazuje.

Mobilní hospic Pokojný přístav pečuje o pacienty v terminálním stádiu v Opavě a okolí již déle než patnáct let. V současné době doprovodí na poslední cestě v domácím prostředí v kruhu nejbližších ročně i více než dvě stě dvacet lidí.

Děkujeme partnerům