Lepší bydlení díky akci Cihla

21.07.2009 - V Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách je i o prázdninách živo. Díky Akci cihla si mentálně postižení obyvatelé zjednodušili práci v domácnosti. Novou výbavu rozšíří speciální úklidový vozík, průmyslový vysavač a několik mikrovlnek. Obyvatelé jsou nadšeni – usnadní jim to nejen složitý úklid v prostorách bývalého kláštera, ale i přípravu pokrmů.
V Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách je i o prázdninách živo. Díky Akci cihla si mentálně postižení obyvatelé zjednodušili práci v domácnosti. Novou výbavu rozšíří speciální úklidový vozík, průmyslový vysavač a několik mikrovlnek. Obyvatelé jsou nadšeni – usnadní jim to nejen složitý úklid v prostorách bývalého kláštera, ale i přípravu pokrmů.

Malé shrnutí letošní Akce cihla. Sbírka pořádaná organizací Portus, o.s., pro mentálně postižené osoby, běžela letos již desátým rokem. Počtvrté se k Akci připojila v Opavě Charita Opava. Mentálně postižení klienti, podpoření Monikou Žídkovou a tanečnicí Afrou, na Horním náměstí v Opavě během 3. a 4. června pomohli vybrat 21 071 korun. Dalšími financemi jste nás podpořili zakoupením benefičních cihel v opavském Krámku u Josífka a obchůdku v supermarketu Terno. Pokladničky jsme definitivně rozpečetili po 10. červenci. Celkový výtěžek činí 24 513 korun. Děkujeme všem, kteří podpořili chráněné bydlení mentálně postižených v Opavě.

Dům sv. Cyrila a Metoděje můžete v nejbližší době navštívit na oslavě 13. výročí jeho založení. Slavnost se bude konat na konci září. Přijďte se podívat, jak vypadá chráněné bydlení a zaměstnávání zrakově a mentálně postižených klientů. Bližší informace získáte v nejbližší době na našich webových stránkách.

Děkujeme partnerům