Majka je skácena, můžeme vyhlížet léto

30.05.2024 - Celý květen zdobila dvůr ředitelství Charity Opava v Jaktaři krásná vysoká májka, jejíž věnec zkrášlily barevné stuhy symbolizující práci jednotlivých charitních středisek. Od čtvrtku 30. května ji zde už ale neuvidíte. Jak velí tradice, byla májka za účasti zástupců řady charitních středisek skácena.

Slunečné počasí přilákalo do Jaktaře klienty a zaměstnance Denního stacionáře pro seniory, Mravenečku, Domu sv. Cyrila a Metoděje, Radosti a dalších středisek. O program se společně postarali zástupci nejmladší a také nejstarší generace. Nejprve zazpívaly děti ze sboru Kolibřík z Církevní základní školy sv. Ludmily, které vystřídali babičky a dědečkové z Denního stacionáře pro seniory. Ti předvedli takzvané kondiční cvičení či rehabilitační tanec a přítomným dokázali, že v sedě na židli se dá tančit i v požehnaném věku.

Pod májkou pak všichni společně nahráli pozdrav řediteli Janu Hanušovi, který se kácení nemohl zúčastnit z důvodu pracovní neschopnosti, a mohli se pustit do bohatého občerstvení.

 

Májka je skácena, můžeme vyhlížet léto, prázdniny a dovolené!

Děkujeme partnerům