Moravskoslezský kraj podpořil mobilní hospic částkou 114 tisíc korun

17.11.2016 - Částkou 114 tisíc korun podpořil Moravskoslezský kraj mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav. Podpora se uskutečnila díky projektu „Zemřít důstojně v kruhu svých blízkých“ a byla určena na zdravotní materiál.

Částkou 114 tisíc korun podpořil Moravskoslezský kraj mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav. Podpora se uskutečnila díky projektu „Zemřít důstojně v kruhu svých blízkých“ a byla určena na zdravotní materiál.

Mobilní hospic Pokojný přístav Charity Opava je služba, která umožňuje nevyléčitelně nemocným lidem strávit poslední část svého života doma, v prostředí, které dobře znají a které mají rádi. Stav klientů vyžaduje paliativní péči, zajištěnou odborným personálem, který je v této oblasti speciálně vzdělán a disponuje potřebnými zkušenostmi a vybavením. Finanční zajištění provozu mobilní hospicové jednotky je velmi náročné, zvláště, že řadu služeb nehradí pojišťovny.

Proto mobilní hospic Pokojný přístav požádal Moravskoslezský kraj o dotaci ve výši 114 tisíc korun z Programu na podporu projektů ve zdravotnictví na rok 2016, a to na projekt „Zemřít důstojně v kruhu svých blízkých“. Tato dotace byla v plné výši přiznána a byl z ní pořízen speciální zdravotnický materiál a léky. Mobilní hospic tak díky pomoci Moravskoslezského kraje zvyšuje úroveň svých služeb a více nemocných může dožít doma ve svém vlastním sociálním prostředí.>

Děkujeme partnerům