Moravskoslezský kraj podpořil Neškolu

02.09.2015 - Charitní Mateřské centrum Neškola získalo od Moravskoslezského kraje dotaci na projekt "MC Neškola - aktivně s předškolákem".
Charitní Mateřské centrum Neškola může naplnit projekt „MC Neškola – aktivně s předškolákem“, a to díky dotaci Moravskoslezského kraje z programu Podpora aktivit směřujících k sociálnímu začleňování rodiny, podpora sdílené a neformální péče o děti a mládež, včetně podpory aktivit v oblasti náhradní rodinné péče.

Cílem veškerých činností mateřského centra je pomoci rodinám s dětmi plně prožít období mateřské a rodičovské dovolené jednoho z rodičů v co možná největší zdravotní a psychické pohodě a zároveň jim pomoci udržovat vztahy, dát prostor pro předávání zkušeností, odpočinku a přispět k rozvoji dítěte.

„Účelem projektu „MC Neškola – aktivně s předškolákem“ je zajistit činnost pátečních tvořivých dílen, čtvrtečního zdravotního cvičení pro maminky a klubu maminek, spojeného s hlídáním dětí. Dotace ve výši 64 tisíc korun pomůže zajistit činnost mateřského centra pro rodiče a jejich děti. Dotace slouží mimo jiné k úhradě výtvarných potřeb, dovybavení herny a k nákupu cvičebního nářadí, v neposlední řadě pak na mzdy pracovníků,“ uvedla vedoucí Neškoly Svatava Bláhová.