Mravenečci předvedli svým sponzorům stropní pojezd (přidán odkaz na repotáž TV Polar)

21.03.2017 - V Denním stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček si vedou výpravnou kroniku o všem důležitém, co prožili. Ve středu 21. března do ní přibyl další zápis – Mraveneček navštívili někteří ze sponzorů, kteří přispěli na zakoupení stropního pojezdu, tedy závěsného zařízení, které zdejším pracovníkům výrazně usnadní manipulaci s klienty.

V Denním stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček si vedou výpravnou kroniku o všem důležitém, co prožili. Ve středu 21. března do ní přibyl další zápis – Mraveneček navštívili někteří ze sponzorů, kteří přispěli na zakoupení stropního pojezdu, tedy závěsného zařízení, které zdejším pracovníkům výrazně usnadní manipulaci s klienty.

Hosté akce s názvem Projeďte se s Mravenečky, mezi nimiž nechyběli vojáci opavské posádky Heliodora Píky kaplan Kamil Vícha a Patrik Lestly, Daniel Kozel z firmy DK 1 či Pavel Novotný za pořadatele akce Pomozte postiženým dětem, se mohli přímo na místě seznámit se zvedacím mobilním zařízením, na jehož pořízení se sami podíleli. Klient Mravenečku Ivo se před jejich zraky mohl díky stropnímu pojezdu přepravit bez velké námahy a pohodlně z masážního křesla do relaxační místnosti na druhém konci Mravenečku. „Všem sponzorům, kteří přispěli na koupi tohoto zařízení, které neproplácí zdravotní pojišťovny, opravdu z celého srdce děkujeme,“ vyjádřila své díky vedoucí Mravenečku Jana Konopková, jejíž tým připravil pro přítomné také malé pohoštění i prezentaci akcí, které v Mravenečku pro klienty pravidelně chystají.

Na koupi stropního pojezdu, jehož pořízení přišlo Mraveneček na 900 tisíc korun, přispěl částkou 500 tisíc korun Moravskoslezský kraj z „Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2016“, zbytek peněz přidali sponzoři. Okresní fotbalový svaz na loňské charitativní akci „Pomozte postiženým dětem“ pro Mraveneček vybral od řady firem 366 tisíc korun, vojáci 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky a 532. praporu elektronického boje zase loni před prázdninami uspořádali charitativní akci „Sportem pro děti“, jenž pro Mraveneček přinesla částku 34.452 korun.

Společenskou akci, kterou zakončil turnaj v kuželkách, natáčela také Televize Polar, jejíž reportáž se vysílala ve středu 29. března. Najdete ji na tomto odkazu. začíná v čase 7.30 minut:

https://polar.cz/porady/opavsky-expres/opavsky-expres-29-03-2017-16-45

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům