Mravenečci si z olympiády přivezli zlato

02.06.2017 - Tak jako každý rok, i letos se klienti Denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček zúčastnili opavské Olympiády pro tělesně postižené. A opět si z ní přivezli zlatou medaili!

Za Mraveneček závodili v úterý 30. května ve víceúčelové hale v Městských sadech tři klienti - Natálie Štenclová, Lukáš Haim a Honza Kratochvíl, všichni v kategorii „mechanický vozík s plnou asistencí“. „Všichni tři se moc snažil, stejně jako jejich asistenti, tedy my, pracovníci Mravenečku,“ říká vedoucí stacionáře Jana Konopková. Bez problémů zvládli slalom, hod na terč i dojezd a jejich snaha byla korunována úspěchem. První místo vyhrál Lukáš Haim, kterému zlatá medaile a pohár udělaly ohromnou radost. Bramborovou medaili za čtvrté místo vybojoval Honza a Natálka se umístila pátá.

„Po celou dobu vládla pohodová nálada, o zábavu se v průběhu dopoledne postarala i ukázka opavského basketbalového týmu a i naši klienti si mohli vyzkoušet hru a hod na koš,“ dodává Jana Konopková.

Blahopřejeme!