Mraveneček plesal v kloboucích

01.03.2016 - Maškarní bál se v Mravenečku už pomalu stává tradicí. Ten letošní, který se uskutečnil v pátek 26. února, byl kloboukový a v pořadí už čtvrtý.

Maškarní bál se v Mravenečku už pomalu stává tradicí. Ten letošní, který se uskutečnil v pátek 26. února, byl už čtvrtý. „Po prvních dvou pyžamových následoval klasický „maškarák“ a letos jsme zvolili kloboukový. Klienti i pracovníci se svědomitě připravili, každý jsme měli nějaký ten slušivý klobouček,“ uvedla vedoucí Mravenečku Jana Konopková.

Někteří měli klobouk domácí výroby, jiní dali přednost divadelní půjčovně. Jen co ráno přišli do stacionáře, všichni už se těšili na slavnostní zahájení, po kterém následoval tanec. I když jsou klienti na vozíčcích, vůbec jim to nevadí. Rytmus obvykle dobře vnímají a tanec mají moc rádi. Poté přišly na řadu soutěže, které jsou rovněž ve velké oblibě, a zase tanec.

Pak jsme mlsali připravené dobroty a na závěr nás čekalo losování tomboly. Dárky poslali rodiče a přinesli je také zaměstnanci, takže si každý mohl vylosovat hned dva. Něco hezkého prostě vyhrál každý z nás. Myslím, že můžu za všechny říci, že se bál po všech stránkách vydařil. Shodli jsme se kolektivně na tom, že rok od roku je to lepší a lepší. Když jsme se ptali klientů, zda se jim kloboukový bál líbil, Lukáš a Marek měli jednotný názor, že je jedno jaký bál, protože ať je jakýkoliv, vždycky je legrace. Všichni ocenili, že se v Mravenečku zase něco událo. Dokonce už máme vymyšleno i to, na jaké téma bude ten příští. Ale to zůstane zatím naším malým tajemstvím,“ usmívá se Jana Konopková.

Děkujeme partnerům