Mraveneček slaví 15 let a otevírá své dveře

14.09.2016 - Den otevřených dveří pro všechny zájemce připravili v Denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček na středu 21. září. Mraveneček, sídlící na Neumannově ulici č. 3 v Opavě letos slaví patnáct let své činnosti.

Den otevřených dveří pro všechny zájemce připravili v Denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček na středu 21. září. Mraveneček, sídlící na Neumannově ulici č. 3 v Opavě letos slaví patnáct let své činnosti.

„Otevřeno zde budeme mít pro veřejnost od 8 do 14 hodin a kromě občerstvení pro hosty nepřipravujeme žádný speciální program, protože bychom chtěli, aby se mohli lidé seznámit s naším běžným provozem,“ doplňuje vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Zájemci se tak budou moci seznámit nejen s prostorami, kde toto středisko Charity Opava působí, ale také s používanými Montessori pomůckami, metodami alternativní komunikace, bazální stimulace nebo získat informace o rehabilitačním cvičení, canisterapii či základní ošetřovatelská péči, která je zde poskytována.

Denní stacionář Mraveneček je ambulantní sociální služba, která je určena dětem a mladým lidem s mentálním a tělesným postižením ve věku od 11 do 35 let ze spádové oblasti Opavska. Posláním stacionáře je poskytování služeb směřujících k co možná nejvyššímu individuálnímu rozvoji a soběstačnosti každého uživatele.

Děkujeme partnerům