MŮJ SVĚT ozdobí zámek v Neplachovicích

21.05.2015 - Fotografie z fotosoutěže MŮJ SVĚT, kterou pořádá již sedm let Charita Opava pro zaměstnance a klienty Charit České republiky, budou celé léto k vidění na výstavě na zámku v Neplachovicích. Slavnostní vernisáž retrospektivní výstavy proběhne v neděli 7. června v 15 hodin u příležitosti zahájení zámecké sezóny.

Fotografie z fotosoutěže MŮJ SVĚT, kterou pořádá již sedm let Charita Opava pro zaměstnance a klienty Charit České republiky, budou celé léto k vidění na výstavě na zámku v Neplachovicích. Slavnostní vernisáž retrospektivní výstavy proběhne v neděli 7. června v 15 hodin u příležitosti zahájení zámecké sezóny.

Na zámku v Neplachovicích, který se zdejší radnice v čele se starostkou Danou Schreierovou, snaží průběžně opravovat a otevírat veřejnosti, proběhne během letošní sezóny řada akcí – například cyklo veteran rallye, různé koncerty či prodejní výstavy. Slavnostní zahájení sezóny doprovodí soutěže koloběžek pro děti i dospělé, jízda na koni či malování na obličeje, připraveno bude občerstvení. Výstavu fotografií, které bude věnována jedna velká místnost v prvním poschodí zámku, bude doplňovat také nabídka informačních letáků o všech službách, poskytovaných Charitou Opava, ale rovněž prodej výrobků z charitních chráněných dílen. Charita Opava také chystá na září ve spolupráci se zdejší základní školou Den Charity Opava pro děti a rovněž další prezentace při slavnostním ukončení sezóny 3. října. Během celé sezóny zde také bude z iniciativy starostky Dany Schreierové probíhat akce Pomáháme Charitě, během níž mohou lidé přinášet papírové telefonní seznamy, letáky a noviny pro výrobu pletených košíků sociální terapeutické dílny Radost.

Do fotosoutěže MŮJ SVĚT již za dobu jejího konání přišly téměř dva tisíce fotografií, z nichž každoročně vybírá ty nejlepší komise pod vedením patrona soutěže fotografa Jindřich Štreita. Již třetím rokem jer partnerem soutěže firma ASEKOL. Návštěvníci neplachovického zámku budou moci shlédnout přibližně třicítku těch nejlepších fotografií z celé historie soutěže.

 

 

 

 

 

Děkujeme partnerům