MŮJ SVĚT po dvanácté! Vyhlašujeme charitní fotosoutěž a těšíme se na vaše snímky!

25.10.2019 - Letos v březnu představila Charita Opava knihu MŮJ SVĚT, která mapuje prvních deset let fotografické soutěže, určené zaměstnancům, dobrovolníkům a klientům Charit celé České republiky. „Věřím, že tento soubor fotografií, který je výsledkem desetileté soustředěné práce, přispěje k tomu, aby soutěž i nadále pokračovala a přinášela radost všem, kteří se jí zúčastňují a kteří ji podporují,“ napsal v předmluvě ke knize patron soutěže prof. Jindřich Štreit. Jeho slova bere pořadatel soutěže Charita Opava velmi vážně a právě vyhlašuje v pořadí již dvanáctý ročník této fotosoutěže.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT je od svého počátku spjata nejen se jménem svého patrona Jindřicha Štreita, ale také Jiřího Siostrzonka z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě. Oba dva pak již řadu let v komisi, která vybírá ze stovek soutěžních fotografií ty nejlepší, doplňuje Zdeněk Kovářík, manažer oddělení komunikace firmy ASEKOL, partnera Charity Opava i jedné ze soutěžních kategorií. Zaměstnanci, dobrovolníci i klienti, tvořící dohromady velkou rodinu Charit, mohou letos opět soutěžit ve třech kategoriích - Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já.

Podrobná pravidla fotosoutěže, která začala počátkem listopadu a skončí 30. ledna 2020, najdou zájemci v přílohách na této stránce.

„Pojďte spolu s námi psát další kapitoly této výjimečné fotosoutěže. I Vaše snímky se můžou stát pamětí charitní práce a součástí velkého svědectví o síle lidské vzájemnosti a solidarity,“ vzkazují členové komise, kteří se již nyní těší na všechny soutěžní snímky.

Vernisáž oceněných fotografií se stejně jako v předchozích letech uskuteční na přelomu února a března 2020 v reprezentativních prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. A jak je od počátku soutěže zvykem, po opavské premiéře se vydá na celoroční pouť po městech České republiky, aby zde návštěvníkům dalších vernisáží přiblížila náročnou, ale zároveň nadějeplnou práci, kterou vykonávají nebo podporují v mnoha Charitách tisíce obětavých lidí.

Soubory ke stažení

muj_svet_letak_2020_A4.pdf muj_svet_letak_2020_A4.pdf 2318 kB

Děkujeme partnerům