Na Ukrajině budou chránit životy také reflexní pásky z Opavy

06.06.2018 - Přesně 130 reflexních pásků ze zásilky, která již brzy poputuje na Ukrajinu díky sbírce, vyhlášené Diecézní Charitou ostravsko-opavskou, bude pocházet z Opavy.

Přesně 130 reflexních pásků ze zásilky, která již brzy poputuje na Ukrajinu díky sbírce, vyhlášené Diecézní Charitou ostravsko-opavskou, bude pocházet z Opavy. Tyto reflexní prvky jsou v odlehlejších oblastech na Ukrajině nedostatkovým zbožím a můžou mít bez nadsázky cenu života. V České republice je přitom pořídíte za pár korun.

Netypické sbírce dala vzniknout tragická nehoda, ke které došlo na ukrajinském Zakarpatí loni. Jeden z místních kněží při noční jízdě autem nešťastně srazil a zabil tři ženy, které se vracely z kostela. Cesty na Zakarpatí nejsou osvětleny a ženy nebyly nijak označeny, takže je řidič vůbec nemohl před střetem spatřit. Sbírku inicioval otec Anton Verbovský, bývalý kněz ve Frýdku, nyní působící v Korolevu na Zakarpatí.

Reflexní pásky přinášeli na recepci ředitelství v Jaktaři asi dva měsíce převážně zaměstnanci Charity Opava, načež jsme je předali hlavnímu organizátorovi v Ostravě. Děkujeme!