Na výstavě ve tmě v Olomouci s Vlaštovičkami

31.03.2015 - Ve středu 25. března navštívili obyvatelé Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách výstavu Neviditelná Olomouc. Obyvatelé za doprovodu zaměstnankyň a studentek přijeli do Olomouce vlakem.
Ve středu 25. března navštívili obyvatelé Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách výstavu Neviditelná Olomouc. Obyvatelé za doprovodu zaměstnankyň a studentek přijeli do Olomouce vlakem. Jak už název napovídá, většina výstavy se odehrávala v naprosté tmě. Z tohoto důvodu nebylo možné během prohlídky např. fotografovat. Návštěvnici tak byli odkázání pouze na ostatní smysly. Všichni si mohli např. „prohlédnout“ makety nejznámějších budov v Olomouci, poznávali různé plody či třeba kůže zvířat. S pomocí čichu obyvatelé odhadovali nejrůznější pachy a vůně v připravených lahvičkách. Po výstavě si ještě mohli klienti poslechnout přednášku o nejnovějších pomůckách pro zrakově handicapované.

Poté již následoval oběd na škole Caritas v Olomouci a cesta zpátky domů. „Mě osobně se výstava velmi zamlouvala a myslím, že je výborná i pro vidící většinu, aby si ostatní lidé mohli na chvíli vyzkoušet, jaké to je být nevidomý,“ zhodnotil jeden z návštěvníků výstavy a zároveň obyvatel domu – pan Petr.

 

Děkujeme partnerům