Nadace ČEZ pomohla zajistit repasovaný vysokozdvižný vozík do chráněné technické dílny

03.06.2009 - Nadace ČEZ podpořila záměr Charity Opava na pořízení repasovaného vysokozdvižného vozíku částkou 100 000 Kč. „Díky této podpoře a ve spolupráci s ÚP Opava byl zakoupen starší vozík, který nahradí ten dosloužilý. Jeho pořízením jsme v Chráněné technické dílně zajistili bezproblémovou manipulaci s břemeny a zvýšili bezpečnost provozu a práce. Bez funkčího vozíku, který významně ulehčuje práci lidem s postižením, je provoz v této dílně nemyslitelný“, říká Ing. Tomáš Schaffartzik, zástupce ředitele.
Nadace ČEZ podpořila záměr Charity Opava na pořízení repasovaného vysokozdvižného vozíku částkou 100 000 Kč. „Díky této podpoře a ve spolupráci s ÚP Opava byl zakoupen starší vozík, který nahradí ten dosloužilý. Jeho pořízením jsme v Chráněné technické dílně zajistili bezproblémovou manipulaci s břemeny a zvýšili bezpečnost provozu a práce. Bez funkčího vozíku, který významně ulehčuje práci lidem s postižením, je provoz v této dílně nemyslitelný“, říká Ing. Tomáš Schaffartzik, zástupce ředitele.

Stávající vozík byl v havarijním stavu. Měl několikrát svařovaný nosný rám, opotřebovaný motor, který neměl tlak ve válcích a proto velmi špatně startoval, brzdy byly v nevyhovujícím stavu. Generální oprava by byla zcela nerentabilní a byla by neadekvátně drahá. Zcela nový vozík byl mimo naše finanční možnosti.

Díky spolupráci a podpoře i ze strany Úřadu práce v Opavě bylo vytvořeno jedno chráněné místo, čímž jsme mohli zaměstnat dalšího člověka se zdravotním znevýhodněním.

Děkujeme partnerům