Nadační fond Pavla Novotného obdaroval Mraveneček

20.10.2017 - Venkovní posezení pod pergolou si můžou díky daru Nadačního fondu Pavla Novotného od tohoto týdne užívat klienti stacionáře Mraveneček.

V Mravenečku nacházejí útočiště děti a mladí lidé s kombinovaným, tedy fyzickým i mentálním postižením. I proto je každý výlet nebo procházka, na které díky obětavosti zdejších pracovníků vyrážejí velmi často, poměrně náročnou akcí. Z důvodu postižení je ale bohužel pro některé klienty často nemožné vyrazit i na kratší procházku do blízkého parku. Jedinou možností, jak se dostat na chvíli na čerstvý vzduch, tak pro přináší posezení na venkovní terase stacionáře. Díky daru Nadačního fondu Petra Novotného to budou mít od tohoto týdne o hodně jednodušší.

Pavel Novotný, jehož jméno nadační fond nese a který je také jeho předsedou, totiž za účasti řady dárců Mravenečku předal tento týden velkou venkovní pergolu spolu s venkovním stolem a židlemi v hodnotě téměř čtyřicet tisíc korun. Na terase, která byla dosud otevřená, tak budou moci klienti pohodlně sedávat i za nepříznivého počasí, ať už to bude pálivé slunce, nebo lehký déšť. Velký stůl dokonce umožní, aby zde klienti svačili nebo obědvali.

Pavel Novotný je příznivcem Mravenečku již dlouho. Za předchozích patnáct let, kdy spoluorganizoval jako činovník Okresního fotbalového svazu akci Pomozte postiženým dětem, získalo i díky němu toto středisko Charity Opava přes tři a půl milionu korun. „Práce tady je těžká a nevím, jestli bych ji zvládnul, ale vždy, když jsem zde mezi vámi, nabíjí mě to energií,“ svěřil se Pavel Novotný všem, kteří se přišli ve čtvrtek 19. října na slavnostní předání daru podívat. A sešli se zde za dárce starostové Oldřišova Petr Toman, Služovic Petr Weczerek, Stěbořic Roman Falhar a Chlebičova Ilja Novotný, které doplnili i zástupkyně dodávající společnosti AMBRA Group Anna Petřeková a Martin Vaněk ze společnosti Richard Havel či pan Ferenc ze společnosti EDS Trade. Nadaci kromě toho přispěly také obce Hněvošice, Hať, Skřipov, Strahovice a Třebom.

Všem dárcům, kteří vyslyšeli výzvu Pavla Novotného a díky nimž mají klienti Mravenečku zase o trochu lepší život, na místě poděkovali také ředitel Charity Opava Jan Hanuš a vedoucí Mravenenčku Jana Konopková. „Určitě jsme dnes nepomohli tomuto skvělému stacionáři, kde v současné době nalézá domov celkem devatenáct klientů, naposledy,“ dodal Pavel Novotný. „I v příštím roce se budeme snažit přispět na další zvelebení tohoto stacionáře.“

Děkujeme!

Děkujeme partnerům