Najde svatá Barbora nové místo?

26.08.2016 - V kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách bude během oslav 20. výročí tohoto střediska Charity Opava k vidění keramická socha svaté patronky, kterou vyrobily zdejší chráněné dílny.

Na soše pracovalo několik zaměstnanců chráněné dílny Vlaštovičky po dobu zhruba půl roku. „Bohužel se v průběhu výroby navýšila cena a zadavatel ji nebyl ochoten akceptovat a sochu si nevyzvedl,“ vysvětluje vedoucí Chráněné dílny Vlaštovičky Marie Bennková. Svatá patronka tedy zůstala ve Vlaštovičkách. V současné době je umístěna v kapli a čeká na případného zájemce, ať jím bude soukromá osoba, firma nebo organizace.

Prohlédnout si ji bude možno právě v den 20. výročí vzniku Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Tentýž rok oslaví i Chráněná dílna Vlaštovičky deset let od svého vzniku.