Návrat

20.12.2006 - Paní Marie Farná je autorkou několika básnických sbírek. V letošním roce přihlásila dvě ze svých sbírek do 3. ročníku soutěže „Cena hejtmana Moravskoslezského kraje“. Paní Farná je klientkou střediska Charity Opava Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné. Sdělila nám své pocity z ocenění, které získala.
Paní Marie Farná je autorkou několika básnických sbírek. V letošním roce přihlásila dvě ze svých sbírek do 3. ročníku soutěže „Cena hejtmana Moravskoslezského kraje“. Paní Farná je klientkou střediska Charity Opava Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné. Sdělila nám své pocity z ocenění, které získala.

„Vrátila jsem se. Po osmi měsících strávených v léčebně jsem zrovna přišla domů. A čekala mě radostná zpráva, že jsem získala čestné uznání hejtmana Moravskoslezského kraje za své poslední básnické sbírky „Střípky“ a „Rekvizity lásky“.
Byla to soutěž pro autory děl literárních, publicistických, zpravodajských a dalších, které přispívají k poznání problémů občanů se zdravotním postižením a podporují myšlenku jejich společenské integrace.
Jsem šťastna, že mohu být zase společně se svým manželem v našem chráněném bydlení, které nám poskytuje Charita Opava.
Den, kdy jsem přebírala cenu byl jasný a pestrý, jako náruč květin, které jsem dostala. A v mé duši se rozsvítilo světlo radosti a vděčnosti nad tím, že jsou na světě lidé, kteří nám pomáhají nést těžký kříž duševního onemocnění.“

Návrat

Vidím vážku
plnou třpytu,
která létá po nefritu
nebe,
já miluju Tebe.

Zase jsme spolu
blikotající plamen svíce,
méně je někdy více.
hlavou dole
visí žena
váhou lásky přetížena.

Chci být s Tebou
v jednom kole,
hlavu zvednout,
nebýt dole.

Marie Farná

Děkujeme partnerům