Návštěva světa opavských hasičů

25.09.2009 - Ve čtvrtek 17. 9. 2009 jsme společně s klienty Radosti navštívili Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Opavě. Pro klienty, ale i pro nás samotné to byl nevšední zážitek. I přesto, že se může zdát, že návštěva hasičského záchranného sboru je pouze mužskou záležitostí, opak byl pravdou.
Ve čtvrtek 17. 9. 2009 jsme společně s klienty Radosti navštívili Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Opavě. Pro klienty, ale i pro nás samotné to byl nevšední zážitek. I přesto, že se může zdát, že návštěva hasičského záchranného sboru je pouze mužskou záležitostí, opak byl pravdou.

Klienti se dozvěděli, co dělat v případě, že zjistí, že někde hoří, co vše musí kontrolovat, než odejdou z domů a také se dozvěděli, co všechno hasiči musí dělat a jak náročná je to práce. Potom nám náš průvodce světem hasičů ukázal veškerou techniku, kterou hasiči v Opavě používají, co musí mít správný hasič na sobě, aby ochránil sebe, ale především aby mohl někoho zachránit.

Klienti měli dokonce možnost si vyzkoušet hasičské oblečení i hasičskou helmu. Všichni jsme odcházeli plní nových zážitků a užitečných informací.


Lucie Bedrichová, DiS.

Děkujeme partnerům