NEŠKOLA pořádá přednášku o školní zralosti

31.05.2016 - Především pro maminky, jejichž děti se stanou v nejbližších letech prvňáčky, je určena přednáška PhDr. Moniky Ticháčkové s názvem „Školní zralosti“. V pátek 10. června ji od 9.30 hodin pořádá v prv¬ním poschodí Minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě Mateřské centrum Charity Opava NEŠKOLA.

Především pro maminky, jejichž děti se stanou v nejbližších letech prvňáčky, je určena přednáška PhDr. Moniky Ticháčkové s názvem „Školní zralosti“. V pátek 10. června ji od 9.30 hodin pořádá v prv¬ním poschodí Minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě Mateřské centrum Charity Opava NEŠKOLA.

Horší prospěch i u nadprůměrně nadaných žáků, záporné emoce a negativní postoj ke škole, přetěžování, které může vést až k neurotickým potížím a zdravotnímu oslabení... To vše mohou být důsledky školní nezralosti u dítěte, které začne předčasně navštěvovat základní školu. To může způsobit i reaktivní poruchy chování, agresivitu, plachost nebo úzkost a z nich vyplývající neschopnost koncentrace pozornosti.

Přednáška PhDr. Ticháčkové v Mateřském centru NEŠKOLA se bude věnovat tomu, jak a proč se u dětí v předškolním věku zkoumá tzv. školní zralost, tedy fyzická a duševní připravenost dítěte pro vstup do školy. Dítě by se mělo umět vypořádat se změnou prostředí a lidí kolem sebe, mělo by zvládnout přechod od hraní k soustavné organizované práci, která vyžaduje soustředění a jejíž výsledek se hodnotí a kontroluje. Dítě by mělo zvládnout změnu své role na žáka, který musí být disciplinovaný a musí se umět podřídit zájmu většiny, odříci si zábavu, pamatovat si, plnit zadané úkoly a řádně si připravovat věci do školy.

Přednášku pořádá Charita Opava v rámci celoročního setkávání s občany pod názvem „12 inspirací pro Opavsko“. Vstup na akci je zdarma, pro větší komfort maminek bude zajištěno i hlídání dětí.

Děkujeme partnerům