Noc kostelů jako detektivní hra

04.06.2017 - Podobu detektivní hry pro děti i dospělé bude mít letos tradiční Noc kostelů v Římskokatolická farnosti sv. Petra a Pavla v Opavě-Jaktaři. Na pátek 9. června si ale ve zdejším kostele připravili daleko pestřejší nabídku.

Podobu detektivní hry pro děti i dospělé bude mít letos tradiční Noc kostelů v Římskokatolická farnosti sv. Petra a Pavla v Opavě-Jaktaři. Na pátek 9. června si ale ve zdejším kostele připravili daleko pestřejší nabídku.

Noc kostelů chce pozvat tak jako každý rok co nejširší veřejnost do chrámů, modliteben či katedrál a nabídnout možnost setkat se s křesťanstvím prostřednictvím hudby, umění a dalších zážitků. V Jaktaři ji otevře už dopoledne od 10 do 12 hodin možnost prohlídky pro děti z mateřských či základních škol, které budou mít příležitost dovědět se mnoho zajímavého z historie kostela a života farnosti. Učitelé a vychovatelé se mohou dopředu objednat na tel. 734 790 090.

Večerní program zahájí v 17.30 hodin mše svatá se zaměřením na děti, v 18.15 hodin pak před kostelem za zvuku velkého kostelního zvonu a trubky proběhne slavnostní přivítání, ke kterému se bude moci připojit každý z návštěvníků zvoněním na svůj zvonek. Hned poté odstartuje hodinu a půl trvající detektivní hra nejen pro děti pod názvem „Co se skrývá v kostele?“. Její účastníci obdrží kartičky s nafocenými detaily různých míst uvnitř kostela, které budou muset vypátrat. Za odměnu dostanou na každém nalezeném místě razítko a také se o něm něco důležitého dozví.

Od 20 do 21 hodin se v atmosféře kostela sv. Petra a Pavla budete moci zaposlouchat do krásného textu Evangelia podle Marka, jehož čtení bude doprovázet hudba. Závěr Noci kostelů bude v Jaktaři patřit Ztišení při svíčkách a modlitbě se zpěvy a biblickými texty.

I letos bude pro návštěvníky připraveno malé občerstvení a také poutnické pasy, zahrnující všechny přihlášené kostely a modlitebny. Fungovat bude tak jako loni také „Pošta pro nebe“, v průběhu celého večera bude možné předložit do připravené nádobky prosby, za které se budou farníci společně modlit.

Děkujeme partnerům