Noc na Karlštejně

10.06.2015 - Klienti Chráněného a podporovaného bydlení strávili pěkný výlet v charitním zařízení Salvator...

Středisko Chráněného a podporovaného bydlení využilo pozvání charitního zařízení Salvator v Krnově na jejich každoročně pořádanou zahradní slavnost. Tentokrát zvolili v Salvatoru téma Noc na Karlštejně a celý program probíhal v duchu středověké veselice.

Návštěvníci z řad rodinných příslušníků, klientů i příznivců shlédli hezké představení inspirované krásným českým filmem a nacvičené obyvateli Salvatoru. Všichni pracovníci měli na akci vypůjčené historické kostýmy, ve kterých prováděli návštěvníky a celkově tak umocnili atmosféru dobové akce. Na dvoře pak probíhaly ukázky historického šermu a práce uměleckého kováře. Kdo byl odvážnější, tak vyzkoušel i jízdu na koni.

Pro všechny byla nachystaná i pořádná porce guláše a moc dobré koláče. Každý na požádání dostal porci zdarma, všichni si moc pochvalovali perfektně připravené pohoštění. Součástí odpoledne byla i prohlídka celého domu. Tady se mohli výletníci podívat na vybavení, klubovnu a kapli. „Potkali jsme i některé bývalé klienty Chráněného bydlení, kteří nyní bydlí právě v zařízení Salvator, tak nám pověděli, jak se jim zde bydlí, jak jsou spokojeni se sociální službou a jak se jim líbí v Krnově. Závěr celé akce patřil opékání špekáčků. Naše skupina se v rámci návštěvy podívala i do kostela Panny Marie na Cvilíně, kde právě probíhala mše na počest sv. Michala. Socha světce byla zapůjčena až v Garganu v Itálii. Když jsem se našich klientů ptala jak byli spokojeni, shodli se, že jsme do Krnova nejeli zbytečně, že každý má něco nového k přemýšlení. Bylo to velmi hezké odpoledne, spousta pohody a krásná atmosféra,“ podělila se o své dojmy pracovnice Chráněného bydlení Katka Víchová.

Děkujeme partnerům