Nová auta zlepší služby Charity Opava

02.10.2015 - Celkem šest nových automobilů na CNG převzala v pátek 2. října od firmy Auto Heller Charita Opava. Automobily Škoda Citigo a VW Caddy pomůžou pečovatelské službě Charity Opava, klientům Vlaštoviček i charitním chráněným dílnám.

Celkem šest nových automobilů na CNG převzala v pátek 2. října od firmy Auto Heller Charita Opava. Automobily Škoda Citigo a VW Caddy pomůžou pečovatelské službě Charity Opava, klientům Vlaštoviček i charitním chráněným dílnám.

Vozidla oficiálně přebral ředitel Jan Hanuš, manažerka Sekce služeb seniorů a zdravotnických zařízení Petra Thiemlová a manažer Sekce sociálních služeb Hynek Závorka. Jak při této příležitosti sdělila zástupkyně firmy Auto Heller Lucie Zbořilová, Charita Opava je úplně první v republice, kdo objednal a převzal vozidla VW Caddy na faceliftový CNG. Všechna vozidla jsou červené barvy a brzy se na nich objeví logo Charity Opava.

Čtyři nové automobily Škoda Citigo na CNG pořídila Charitní pečovatelská služba pro potřeby pečovatelek při dojížďkách za klienty, Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách dostal speciální sedmimístné vozidlo VW Caddy na CNG pro přepravu klientů na akce a výlety a pro běžnou provozní činnost a druhé vozidlo VW Caddy, umožní zaměstnancům Chráněné dílny sv. Josefa lépe uspokojit poptávku po vyšívacích zakázkách a přepravu na výstavní a prodejní trhy a akce.

S velkým těšením už čekaly na nová auta Škoda Citigo pečovatelky z Charitní pečovatelské služby. Umožní jim kvalitnější péči o klienty, protože některé pečovatelky využívaly městskou hromadnou přepravu, což znamenalo, že mezi návštěvami klientů vznikaly větší časové odstupy. Při dojíždění automobily budou tyto přestávky zkráceny na minimum a pečovatelky zvládnou navštívit více klientů. „Auta jsou krásná, nová a vonící, jsem prostě nadšená,“ uvedla manažerka Petra Thiemlová a dodala, že se jí maximálně líbil přístup pracovnice Auto Heller, která k vozidlům přidala vyčerpávající informace a nabídla i pomoc při prvním tankování.

Vozy byly pořízeny z evropského projektu Rozvoj sociálních služeb a chráněných dílen Charity Opava, schváleného Regionální radou Moravskoslezsko. Projekt byl podpořen v rámci operačního programu ROP NUTS II Moravskoslezsko, prioritní osa Podpora prosperity regionu, oblast podpory Infrastruktura veřejných služeb, podoblast podpory Rozvoj infrastruktury sociálních služeb, výzva č. 2.1-35 Infrastruktura rezidenčních, terénní a ambulantní služby a chráněné dílny. Dotace pomůže také ekologickému provozu, všechna auta jezdí na stlačený zemní plyn.

Děkujeme partnerům