O hlídání dětí v Neškole je velký zájem, nabídka pokračuje celý srpen

01.08.2016 - Velkému zájmu se letos těší nabídka krátkodobého hlídání dětí předškolního i mladšího školního věku, které během prázdnin zajišťuje Mateřské centrum Charity Opava Neškola.

Velkému zájmu se letos těší nabídka krátkodobého hlídání dětí předškolního i mladšího školního věku, které během prázdnin zajišťuje Mateřské centrum Charity Opava Neškola.

„Každý den zde hlídáme šest až osm dětí, jejichž maminky své ratolesti  nemají kam umístit a potřebují si nutně něco vyřídit,“ upřesňuje vedoucí Neškoly Svatava Bláhová. „Velký zájem jsme zaznamenali také o návštěvy našeho běžného provozu, mnoho maminek s námi vyráží i s dětmi na výlety, například na zámek do Raduně či na Mlýn vodníka Slámy a další,“ dodává Bláhová, podle které služby Neškoly o prázdninách využívá výrazně více maminek, které toto zařízení během roku běžně nenavštěvují.

Provoz Neškoly je zčásti hrazen z výnosů Tříkrálové sbírky a Charita Opava tak i tímto způsobem vrací zpět Opavanům jejich pomoc.

Neškola, která sídlí v prvním patře minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě, bude mít otevřeno i celý srpen vždy ve středu, čtvrtek a pátek od 8 do 12 hodin. „Pro děti je připraven bohatý program, pohybové hry a různá tvoření, výroba korálků, malování na textil a mnoho dalšího, včetně populárních výletů do okolí,“ uzavírá Svatava Bláhová. Děti by si sebou měly vždy vzít přezůvky a svačinu, cena hlídání je pouhých 20 korun na hodinu. Více informací o prázdninovém programu Neškoly najdete na www.charitaopava.cz a facebooku Neškoly.

Děkujeme partnerům