Občanská poradna se představila seniorům

17.07.2009 - Co je to občanské poradenství, jaké jsou jeho principy a cíle? Jak může vlastně seniorům pomoct? A jak je to s příspěvkem na péči? Na tyto otázky odpověděli pracovníci Občanské poradny Opava klientům Domova pro seniory sv. Zdislavy. Seznámili je také se střediskem Občanské poradny a Linky důvěry, které již několik let úspěšně provozuje Charita Opava.
Co je to občanské poradenství, jaké jsou jeho principy a cíle? Jak může vlastně seniorům pomoct? A jak je to s příspěvkem na péči? Na tyto otázky odpověděli pracovníci Občanské poradny Opava klientům Domova pro seniory sv. Zdislavy. Seznámili je také se střediskem Občanské poradny a Linky důvěry, které již několik let úspěšně provozuje Charita Opava.

16. července se v prostorách Domova na pozvání ředitelky Ing. Kasášové konala přednáška pro klienty a pracovníky, kterých se sešlo celkově patnáct. Velmi zajímavý pro posluchače byl příspěvek na péči. Dozvěděli se základní informace o dávce, jak lze o příspěvek žádat a jak probíhá řízení o jeho získání. Zazněla i důležitá informace co dělat, když s rozhodnutím žadatelé nesouhlasí.

Přednáška probíhala ve velmi příjemném prostředí a přátelském duchu více než hodinu. Rozvinula se i živá diskuse, kdy senioři i personál vznášeli své dotazy.

Děkujeme partnerům