Obyvatelé Vlaštoviček se o prázdninách nenudí

03.08.2016 - Klienti a zaměstnanci Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené se o prázdninách rozhodně nenudí. Po návštěvě výstavy Slezský venkov a zámku v Neplachovicích se vypravili také na výlet kolem Stříbrného jezera v Opavě a obhlídku raduňského zámku a nejaktuálněji také na prohlídku LDN v Klokočově.

Klienti a zaměstnanci Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené se o prázdninách rozhodně nenudí. Po návštěvě výstavy Slezský venkov a zámku v Neplachovicích se vypravili také na výlet kolem Stříbrného jezera v Opavě a obhlídku raduňského zámku a nejaktuálněji také na prohlídku LDN v Klokočově.

Návštěva Opavy a Raduně vydala na krátké půldenní výlety. Nejprve si ve středu 20. července prošli obyvatelé domu v doprovodu zaměstnanců domu okolí Stříbrného jezera v Opavě. O týden později vyrazili do Raduně na zámek. Navštívili nejen zámek samotný, ale i nejbližší zámecké okolí. „Oba výlety se mi moc zamlouvaly, člověk mohl změnit na chvíli každodenní prostředí, ve kterém se pohybuje,“ dodal jeden z obyvatelů domu pan Alexandr.

Ve středu 3. srpna si pak klienti a pracovníci Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené jeli vyzvednout do LDN Klokočov klienta, který zde právě ukončil rehabilitační pobyt. Společně si poté pod vedením vrchní sestřičky paní Klementové prohlédli prostory LDN a podívali se na tělocvičnu, ergoterapeutickou místnost, vodoléčbu a elektroléčbu. Po exkurzi LDN následovala prohlídka farmy Františkův dvůr v Klokočově. Tady si klienti mohli pohladit koně, krávy, ovce a kozy a pak zavítali do zdejší sýrárny, kde si nakoupili sýry jak z kravského, tak ovčího či kozího mléka. Poslední zastávka pak byla na Vítkovském náměstí, kde se všichni zchladili výbornou zmrzlinou.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům