Oslavy ve Vlaštovičkách se nesly v pohodovém duchu a atmosféře

01.10.2014 - V neděli 28. září se uskutečnila ve Vlaštovičkách oslava u příležitosti 18. výročí otevření Domu pro zrakově postižené. Krásné slunečné počasí babího léta přilákalo do Vlaštoviček u Opavy řadu návštěvníků, kteří nejprve zaplnili kapli domu, kde započala oslava slavnostní mší a pak celý venkovní areál zařízení. Návštěvníci si mohli prohlédnout všechny přístupné prostory včetně Chráněné dílny Vlaštovičky. Zaměstnanci domu jim předvedli pomůcky, které zrakově handicapovaní používají jako např. speciální vybavení pro kuchyň či čtečku psaného textu apod.

V neděli 28. září se uskutečnila ve Vlaštovičkách oslava u příležitosti 18. výročí otevření Domu pro zrakově postižené. Krásné slunečné počasí babího léta přilákalo do Vlaštoviček u Opavy řadu návštěvníků, kteří nejprve zaplnili kapli domu, kde započala oslava slavnostní mší a pak celý venkovní areál zařízení. Návštěvníci si mohli prohlédnout všechny přístupné prostory včetně Chráněné dílny Vlaštovičky. Zaměstnanci domu jim předvedli pomůcky, které zrakově handicapovaní používají jako např. speciální vybavení pro kuchyň či čtečku psaného textu apod. 

Venku se střídali ve svých vystoupeních členové hudební skupiny Vlaštovky a klaunské duo Hugo a Kalimero. Kdo chtěl, mohl shlédnout divadelní představení „O Aničce malířce“.

Velký dík patří partnerům, kteří pomohli při organizaci oslavy. Jedna se o firmy GLOBUS ČR, OPTYS, spol. s r.o. a společnost NIKOL NÁPOJE. Velký dík patří také obcim Vlaštovičky a Oldřišov, které zapůjčily na oslavu přenosné stoly a lavice, respektive velký stan pro návštěvníky.

 

Děkujeme partnerům