Oslavy ve Vlaštovičkách se vydařily

06.10.2015 - Letošní oslavy u příležitosti výročí otevření Domu pro zrakově postižené se vydařily. Počasí bylo 28. září příznivé (na konec září) a do areálu Domu sv. Cyrila a Metoděje dorazilo velmi mnoho návštěvníků.

Letošní oslavy u příležitosti výročí otevření Domu pro zrakově postižené se vydařily. Počasí bylo 28. září příznivé (na konec září) a do areálu Domu sv. Cyrila a Metoděje dorazilo velmi mnoho návštěvníků. Oslavy záhajila ve 14 hodin mše svatá, kterou celebroval otec Petr Kříbek. Následně si všichni přítomní mohli prohlédnout v doprovodu zaměstnanců dům a také chráněnou dílnu.

O zábavu se starala skupina Vlaštovky a rovněž klaunské duo „Hugo a Kalimero“. V kapli domu pak v premiéře bylo sehráno loutkové představení „O kmotřičce Duze a černokněžníkovi“, kterou doprovázela během pohádky „živá kapela“. 

„Letošní oslavy byly vydařené a kromě zaměstnanců a našich uživatelů musím poděkovat rovněž společnosti GLOBUS ČR, obci Služovice, obci Vlaštovičky a farnosti v Opavě-Jaktaři za pomoc, kterou nám poskytly,“ zhodnotila oslavy u příležitosti 19. výročí otevření domu zástupce vedoucí Zuzana Janků.

 

Děkujeme partnerům