"Osmičkové" výročí charitního přátelství české a ukrajinské rodiny v Českém rozhlase

12.02.2018 - Reportáž z lednového Domovníku o česko-ukrajinském přátelství, které začalo před dvaceti lety, když rodina Vicherkova přijala na ozdravný pobyt malého Tarase z Černobylu, ispirovala reportéra Českého rozhlasu Martina Knitla k natočení krátké reportáže.

Reportáž z lednového Domovníku o česko-ukrajinském přátelství, které začalo před dvaceti lety, když rodina Vicherkova přijala na ozdravný pobyt malého Tarase z Černobylu, inspirovala reportéra Českého rozhlasu Martina Knitla k natočení krátké reportáže.

Odvysílal ji Český rozhlas v regionálním vysílání a později také v celostátním Radiožurnálu. Pokud Vám utekla, najdete ji na odkazu níže. Uvedena byla následujícími slovy moderátora:

„Letošnímu roku se říká ´osmičkový´, protože si připomeneme celou řadu významných historických výročí. Vedle nich jsou ale taky "soukromé" osmičkové příběhy. Jeden z nich jsme objevili v malé vesnici Jezdkovice u Opavy. Přesně před dvaceti lety pomohla tamní rodina malému chlapci z Ukrajiny a nikdo tehdy netušil, že je to teprve začátek.“

Děkujeme partnerům