Otec Jožka Motyka v čele půl tisíce běžců na memoriálu, nesoucím jeho jméno

09.05.2019 - Celkem 536 závodníků se ve středu 8. května zúčastnilo ve Stěbořicích Memoriálu otce Jožky. Bylo mezi nimi také mnoho zaměstnanců Charity Opava, kteří si společně s dalšími sportovci během na trasách 4 a 10 kilometrů připomenuli památku tragicky zesnulého otce Jožky Motyky, stěbořického faráře a spirituála Charity Opava.

Memoriál otce Jožky pořádá od roku 2014 Orel - jednota Stěbořice ve spolupráci se zdejší farností. Také letos mu předcházela mše za otce Jožku, celebrovaná otcem biskupem Martinem Davidem. Ten také odpoledne odstartoval samotný závod, kterého se letos zúčastnilo opět více běžců, než v loňském rekordním ročníku. A rekordy padaly také na trati - kompletní výsledkovou listinu najdete zde:

http://championchip.cz/akce/2019050810

Krásné slunečné počasí přálo nejen závodu, ale také večernímu vystoupení stěbořické scholy, Simy Martausové a písničkáře Pavla Helana. Chybět na něm nemohla ani písnička, kterou Pavel Helan napsal o otci Jožkovi Motykovi.

Takto natočil dopolední mši a pobožnost Vlastimil Raida:

Oblíbený a respektovaný kněz Jožka Motyka tragicky zahynul v roce 2013 během dovolené na Oravské přehradě. Memoriál na jeho památku přivádí do Stěbořic každým rokem více lidí. Na pietním místě na otce Jožku před stěbořickým kostelem je napsáno: „S tak velkým nasazením je téměř nemožné nebýt v cíli dřív.“ Ve středu 8. května 2019 byl otec Jožka v čele více než půl tisíce závodníků na memoriálu, nesoucím jeho jméno.

Děkujeme partnerům