Otec Jožka stále pečuje o naše duše

22.05.2024 - „Otec Jožka byl spirituálem Charity Opava, to znamená, že se staral o naše duše. A pečuje o ně stále, protože dnes jsme se dnes sešli v jeho jménu.“ Tak zahájil ve středu 22. května ve stěbořickém kostele otec Klement Rečlo vzpomínkovou mši na otce Jožku Motyku, který zemřel 24. června 2013.

Pracovníci a klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje, Radosti, chráněných dílen, Denního stacionáře pro seniory, Mravenečku, terénních služeb a dalších středisek Charity Opava, které přivítala manažerka Pavlína Králová, zcela zaplnili kostel Narození Panny Marie. Po mši svaté se v pak přítomní ještě pomodlili u pietního místa před kostelem a přijali pozvání na posezení ve zdejší zrekonstruované StodoLaKafe.

Několik dnů předtím, v sobotu 8. května, si otce Jožku připomněly také stovky lidí na jedenáctém ročníku Memoriálu otce Jožky. Sportovního běhu, který organizuje Orel Stěbořice ve spolupráci s místní farností, se letos zúčastnilo rekordních 568 registrovaných závodníků. Memoriál otce Jožky se nese v duchu nápisu na pietním místě: S tak velkým nasazením je téměř nemožné nebýt v cíli dříve… Otec Jožka Motyka, který byl také člen Rady Charity Opava, tragicky zahynul na dovolené na Oravské přehradě po zásahu bleskem. Bylo mu pouhých 37 let.

Děkujeme partnerům