Plyšový beránek Daránek je z našich chráněných dílen

19.07.2024 - Na začátku byl článek o plyšové figurce kamzíka, kterého jako maskota Biskupských lesů navrhly a vyrábí Chráněné dílny Charity Opava. Fotografie originálního plyšáka viděli také v oddělení fundraisingu Charity České republiky v Praze. A protože se jim moc líbil a právě hledali zhotovitele plyšové figurky beránka Daránka, oslovili s žádostí opavské charitní chráněné dílny.

Daránek je dobročinná celocharitní kampaň na pomoc potřebným dětem, kterou poprvé vyhlásila Charita ČR v roce 2021 u příležitosti Mezinárodního dne dětí s cílem oslovit dárce sympatizující s potřebnými dětmi. Jméno dostal beránek Daránek podle darů, které umožní dětem příznivý start do života.

Sbírka, která má právě za sebou čtvrtý ročník, letos probíhala od května do konce června. Výtěžek bude opět určen pro zařízení, služby a projekty, pomáhající dětem v nouzi, tedy pro azylové domy, nízkoprahová denní centra, volnočasové aktivity dětí a mládeže i na adresnou podporu konkrétních dětí nebo rodin s dětmi.

„Dostaly se k nám krásné zprávy o plyšových kamzících od šikovných rukou Vaší chráněné dílny,“ napsala do Opavy fundraiserka Charity ČR Veronika Špirková. A jelikož nové logo kampaně si žádalo také nového plyšáka, oslovila opavské dílny. „Beránek Daránek určitě potěší nejenom děti, ale i naše ambasadory a dárce,“ dodává.

Navrhnout a podle zadání vyrobit Daránka v dílnách zvládli velmi rychle. A protože se v Praze líbil stejně jako jeho předchůdce kamzík, putuje už po celé republice ke všem, kteří se do prospěšné sbírky s tímto jménem zapojí.

Děkujeme partnerům