Po dvou letech se bude opět hromadně závodit na Memoriálu otce Jožky

19.04.2022 - Po dvou letech, kdy jakékoli hromadné akce znemožnila protiepidemická opatření, proběhne 8. května ve Stěbořicích opět Memoriál otce Jožky. Běh na trasách čtyři a deset kilometrů zde pořádají na památku stěbořického kněze otce Josefa Motyky, který byl také spirituálem Charity Opava a velmi úzce spolupracoval s mobilním hospicem Pokojný přístav. Otec Jožka tragicky zahynul v červnu roku 2013 na dovolené na Oravské přehradě.

Zatímco v roce 2019 na Memoriálu otce Jožky, který se ve Stěbořicích koná od roku 2014, závodilo přes pět set běžců, následující dva roky se ho zájemci mohli zúčastnit pouze individuálně. Jejich nejlepší čas zaznamenala mobilní aplikace STRAVA, díky které bylo možné určit vítěze. Letos už budou moci pořadatelé Orel – jednota Stěbořice a místní farnost závod uskutečnit tak, jak jsme byli zvyklí před pandemií covidu-19.

Zájemci o start v několika kategoriích se mohou již nyní až do 4. května registrovat online na adrese www.bit.ly/moj2022, nebo přímo v den konání závodu na místě. V případě druhé varianty ovšem za startovné zaplatí místo částky sto korun dvojnásobek.

Po ukončení závodu a vyhlášení výsledků vystoupí ve Stěbořicích Kateřina Marie Tichá a skupina Bandjeez.

Více informací najdete na stránce www.memorialotcejozky.cz a na FB stránce facebook.com/memorialotcejozky.

Soubory ke stažení

memorial 2022 plagat A3 (1).pdf memorial 2022 plagat A3 (1).pdf 14045 kB

Děkujeme partnerům