Podívejte se, jak to slušelo Mravenečku v Křesťanském magazínu

26.06.2016 - Mravenečku - dennímu stacionáři pro děti s kombinovanými vadami byl věnován závěr Křesťanského magazínu, který odvysílala v neděli 26. června ČT 2. Podívejte se!

Mravenečku - dennímu stacionáři pro děti s kombinovanými vadami byl věnován závěr Křesťanského magazínu, který odvysílala v neděli 26. června ČT 2.

Celkem tři roky dojížděla Vendulka, kterou nemoc encefalomyopatie připoutala nejprve na vozík a později na lůžko, do Mravenečku – denního stacionáře pro děti a mládež s kombinovanými vadami. „I když Vendulka už nezvládala běžnou komunikaci, komunikovali jsme pomocí mimiky. Například na znamení souhlasu zavřela oči. A i když byla ležící, byla oblíbená. Měla tady spoustu kamarádů, některé ze školy a pořád byla usměvavá,“ vzpomínala před časem vedoucí Mravenečku Jana Konopková. A přátelé z Mravenečku Vendulku poté, co už jí zdravotní stav do denního stacionáře nepustí, stále dojíždějí do Kylešovic navštívit a potěšit svou přítomností.

Jedné z takovýchto návštěv se počátkem května zúčastnil také kameraman a režisér Martin Žucha, který natáčí klipy pro jednotlivá střediska Charity Opava. Reportáž o návštěvě klientů Mravenečku můžete shlédnou na níže uvedeném odkazu, začíná v čase 20.30 minut.