Pomoc z Charity Opava pro více než tři sta padesát rodin

27.09.2024 - Téměř devadesát vysoušečů zapůjčila ze svých zásob Charita Opava lidem postiženým povodněmi. Z toho sedmdesát vysoušečů obdržela z Diecézní Charity ostravsko-opavské, která je zakoupila z výnosu celostátní charitní sbírky, jedenáct vysoušečů pocházelo ze zásob opavské Charity a tři poslali jako pomoc příznivci festivalu Slunovrat. Pomoc potřebným je ale daleko komplexnější.

„Naší velkou devizou byla rychlost, protože jsme z našich humanitárních zásob okamžitě uvolnili košťata, smetáky, lopaty, rukavice, hadry a další materiál, který jsme bezprostředně vydávali pro potřebné v humanitární skladu improvizovaně zřízeném v našich prostorách v Jaktaři,“ říká ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Charita Opava do skladu následně nakoupila zboží za více jak tři sta tisíc korun, další materiál přiváželi nebo posílali dárci. Pomoc v odhadované výši přes půl milionu korun zde dosud nalezlo více než tři sta padesát rodin z Opavy a okolí.

Charita Opava také lidem rozpůjčovala mnoho vysokotlakých čističů, čerpadel a elektrocentrál. „Všem, kteří nám pomáhají pomáhat, chci poděkovat, jejich dary umíme předat těm, kteří je potřebují,“ vzkazuje Jan Hanuš. Materiál a zboží, kterého má Charita Opava nadbytek, předává do Krnova a dalších lokalit proti proudu řeky Opavy, které živly postihly výrazně více.

Děkujeme partnerům