Pomozte dětem a Mravenečci na Hradě

25.03.2009 - Denní stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček je dlouhodobě podporován ze sbírkového projektu Pomozte dětem. Díky němu se minulou neděli také dostaly děti na natáčení představení „Pípej v rytmu Bejbypanku“, které realizovalo ostravské studio České televize na Slezskoostravském hradě.
Denní stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček je dlouhodobě podporován ze sbírkového projektu Pomozte dětem. Díky němu se minulou neděli také dostaly děti na natáčení představení „Pípej v rytmu Bejbypanku“, které realizovalo ostravské studio České televize na Slezskoostravském hradě.


Pro děti, rodiče i zaměstnance to byl silný zážitek. Jihočeské divadlo připravilo v cirkusovém stanu netradiční představení „Kašpárek v rohlíku“ s veselými písničkami a vtipnými vstupy. Děti tleskaly a smály se. Obdivuhodně vydržely celé dvě hodiny sledovat dění ve stanu. Jeho záznam bude součástí pořadu, který bude Česká televize vysílat na Velikonoční pondělí 13. dubna od 18 hodin.

Projekt, který byl letos podpořen Pomozte dětem, se jmenuje „Pobavme se s dětmi – třeba o cvičení“. Pomůže dětem z Mravenečka ke zlepšení a udržení zdravotního stavu a rozvoji komunikace. Díky projektu budou moci využívat pravidelně zdravotní rehabilitaci, canisterapii a prohlubovat dovednosti v usnadňované komunikaci. Našim cílem jsou spokojenější a zdravější děti. Zvýšení kvality jejich života se pozitivně odrazí na celé rodině. Činnosti probíhají po celý rok a jsou vyhodnocovány v individuálních plánech.

Mravenečci a jejich rodiny moc děkují všem, kteří je podpořili nést tu těžkou kládu, kterou občas neunesou sami.

Děkujeme partnerům