Poslední letošní Domovník věnujeme našim dárcům

29.11.2017 - O několik dnů s předstihem je zde prosincový Domovník. To, že vychází už 29. listopadu, ale není náhoda. Právě 29. listopadu se totiž na celém světě slaví Den dárců. Toto datum vychází z tradice tzv. prosincového dárcovství, tedy období, na které připadá 31 procent z celkového ročního celosvětového objemu dárcovství.

O několik dnů s předstihem je zde prosincový Domovník. To, že vychází už 29. listopadu, ale není náhoda. Právě 29. listopadu se totiž na celém světě slaví Den dárců. Toto datum vychází z tradice tzv. prosincového dárcovství, tedy období, na které připadá 31 procent z celkového ročního celosvětového objemu dárcovství.

A našim dárcům je věnováno také poslední letošní vydání Domovníku. Můžete se v něm dočíst o dobrovolnících, kteří nám darují svůj volný čas a svou práci, hercích a muzikantech, kteří vystupují benefičně pro potřebné, o firmách i jednotlivcích, kteří nezištně pomáhají finančními dary našim klientům, i o lidech, kteří se rozhodli věnovat nám v závěti celý svůj majetek, abychom pro něj našli smysluplné využití i v čase, kdy už zde nebudou. Jsou to příběhy inspirativní i dojemné, a především je doprovázejí slova díků těch, jimž všechny tyto dary pomáhají překonat nepřízeň osudu.

Prosincový Domovník otevírá citát Matky Terezy: „Člověk nežije tolik z lásky, kterou přijímá, jako mnohem více z té, kterou daruje.“ Děkujeme, že nám i všem potřebným, kterým Charita Opava pomáhá, zachováváte přízeň a přejeme Vám požehnané Vánoce a vše dobré v roce 2018.

Domovník 11/2017

Děkujeme partnerům