Postní doba v Mravenečku

06.03.2009 - I když je postní doba, pravidelné “vaření“ v Mravenečku probíhá nadále. Včera bylo na programu malé občerstvení – jednohubky pro zdraví i potěchu oka. Jarní duch přitom provázel celé snažení klientů Mravenečku i jejich pomocníků.
I když je postní doba, pravidelné “vaření“ v Mravenečku probíhá nadále. Včera bylo na programu malé občerstvení – jednohubky pro zdraví i potěchu oka. Jarní duch přitom provázel celé snažení klientů Mravenečku i jejich pomocníků.



Zapojili se skoro všichni. Někdo krájel rohlíky, jiný umýval a čistil zeleninu. Také pomazánku vyráběli za asistence klienti. Zručnějším bylo svěřeno krájení zeleniny a všichni si vyzkoušeli vykrajování pěkných různorodých tvarů na ozdobu. Na všech malých i větších kuchařích bylo vidět nadšení a spokojenost. Možná také únava náročnou prací a velkým soustředěním.

Vaření nebylo jen samoúčelnou manuální činností. Trošku jsme potrénovali paměť. Na začátku jsme se seznámili se všemi surovinami, z nichž se bude pomazánka vyrábět. Po ukončení celé práce všichni napsali pomocí usnadňované komunikace z čeho vlastně byla ta dobrota vyrobena. Nikdo se nespletl v balkánském sýru. Ale jediná Lenka nezklamala a vyjmenovala téměř všechny suroviny včetně koření. Je vidět, že vaření, kuchyň a jídlo je její láska.

A jak to nakonec dopadlo, vidíte na fotce. Posuďte sami. Že se jednohubky povedly? A hlavně - moc chutnaly.

Děkujeme partnerům