Požehnání rekonstruovaných prostor v Suchých Lazcích

27.01.2016 - Ve středu 27. ledna byly požehnány nově rekonstruované prostory v domě chráněného bydlení Charity Opava v Suchých Lazcích.
Slavnostní událost jsme zaznamenali v domě chráněného bydlení v Suchých Lazcích, kde se ve středu 27. ledna uskutečnilo požehnání nově rekonstruovaných prostor. V podkroví vznikly dva nové byty s příslušenstvím, do nichž se již v únoru nastěhují klienti. K dispozici budou mít také kuchyňku a rehabilitační místnost. Prostory požehnal otec Krzysztof Skibiński a přímluvy četl ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

Požehnání se zúčastnili také zaměstnanci a klienti Charity Opava, zástupci Psychiatrické nemocnice a další hosté. Uvítala je vedoucí střediska Chráněného bydlení a následné péče Dagmar Sližová. K přítomným promluvil i ředitel Charity Opava Jan Hanuš, který zavzpomínal, že v počátcích zde sídlilo (dnes již uzavřené) středisko Agapé pro mládež s drogovou závislostí. Podívat se přijela i bývalá vedoucí Agapé Renata Hoffmanová.

Následovala prohlídka celého domu a nechybělo ani pohoštění. Raut připravili klienti sociálně terapeutické dílny Radost a sklidili za něj velkou pochvalu všech přítomných.

Rekonstrukce byla hrazena z evropského projektu Rozvoj sociálních služeb a chráněných dílen Charity Opava, schváleného Regionální radou Moravskoslezsko. Projekt byl podpořen v rámci operačního programu ROP NUTS II Moravskoslezsko, prioritní osa Podpora prosperity regionu, oblast podpory Infrastruktura veřejných služeb, podoblast podpory Rozvoj infrastruktury sociálních služeb, výzva č. 2.1 – 35 Infrastruktura rezidenčních, terénní a ambulantní služby a chráněné dílny.