Přednáška Martina Bednáře přilákala mnoho zájemců z řad sociálních služeb

01.04.2016 - Kvalitě sociálních služeb a vývoji jejího pojetí se ve středu 6. dubna dopoledne věnovala přednáška inspektora kvality sociálních služeb Martina Bednáře. Zájemci především z řad poskytovatelů sociálních služeb zcela naplnili Schösslerův salónek Obecního domu v Opavě.

Kvalitě sociálních služeb a vývoji jejího pojetí se ve středu 6. dubna dopoledne věnovala přednáška inspektora kvality sociálních služeb Martina Bednáře. Zájemci především z řad poskytovatelů sociálních služeb zcela naplnili Schösslerův salónek Obecního domu v Opavě. 

Které okolnosti měly na vývoj kvality v sociálních službách vliv, jaký je mezinárodní kontext? Které jsou nejdůležitější aspekty a jak se vyvíjí u nás tato problematika ve srovnání s vývojovými trendy v zahraniční? „Kvalita v sociálních službách je často skloňovaný pojem, často se ale diskuse zabývá pouze standardy kvality, případně jejich kontrolou. Kvalita ale nejsou jen standardy kvality,“ uvádí M. Bednář v anotaci k přednášce, kterou pro všechny zájemce uspořádala zdarma Charita Opava.

Mgr. Martin Bednář, Ph.D. je ředitel CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc. Šest let vykonával profesi sociálního pracovníka se zaměřením na problematiku občanů starých a zdravotně postižených, dvanáct let byl sociálním pracovníkem Sociálního domu ČČK. Specializuje se na sociální služby pro seniory a občany se zdravotním postižením a na kvalitu sociálních služeb obecně. Od roku 2002 je inspektorem a konzultantem kvality sociálních služeb, účastnil se všech projektů tvorby a inovace standardů kvality, přednáší na vysokých školách. Má bohaté lektorské zkušenosti, mimo jiné byl školitelem ve všech bězích vzdělávání inspektorů kvality, je členem řady odborných grémií, například pracovní skupiny pro přípravu zákona o sociálních pracovnících. Trvale spolupracuje s celou řadou praktických pracovišť.

Přednášku uspořádala Charita Opava ve spolupráci k Opavskou kulturní organizací OKO v rámci celoročního setkávání s občany pod názvem „12 inspirací pro Opavsko“.

Děkujeme partnerům