Přijďte na přednášku "Strach jako nemoc naší doby"

10.10.2016 - Jak se bránit strachu jakožto fenoménu moderní doby – na tuto a další otázky bude ve čtvrtek 13. října odpovídat přednáška kravařského duchovního správce dr. Daniela Víchy. Vstup je zdarma.

Strach a obavy jsou symptomem moderní doby. Máme strach z teroristických útoků, z běženců, bojíme se, že přijdeme o práci. Pronásledují nás strach a obavy racionální, ale stále častěji také iracionální. Dá se našemu strachu lépe porozumět? Můžeme se mu nějak bránit? Na tyto a další otázky bude ve čtvrtek 13. října odpovídat přednáška kravařského duchovního správce dr. Daniela Víchy s názvem „Strach jako nemoc naší doby“.

Přednáška, pořádaná střediskem Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné Charity Opava, proběhne v rámci celorepublikové akce Týdny pro duševní zdraví, která si již řadu let klade za cíl prostřednictvím kulturního a odborného programu upozorňovat širokou a především laickou veřejnost na problematiku duševních onemocnění a psychiatrické péče v České republice. Součástí programů Týdnů pro duševní zdraví jsou koncerty, výstavy, divadelní a filmová představení, přednášky, konference, dny otevřených dveří poskytovatelů sociálních služeb, umělecké projekty, workshopy a další.

Přednáška dr. Daniela Víchy se uskuteční v krásném prostředí Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě na Komenského ulici 10, které je partnerem této akce. Setkání, jenž proběhne v rámci celoročního cyklu přednášek Charity Opava pro veřejnost pod názvem „12 inspirací pro Opavsko“, začne v 17 hodin a vstup na něj je zdarma.

Srdečně zveme!

Děkujeme partnerům