Přijďte s námi v pondělí 30. dubna postavit májku!

24.04.2018 - Májku vztyčí pondělí 30. dubna v 10 hodin na dvoře svého ředitelství na ulici Přemyslovců v Jaktaři Charita Opava. Tradiční slavnost, určenou nejen zaměstnancům či klientům Charity Opava, ale celé široké veřejnosti, zde uspořádáme již po šesté.

Májku vztyčí v pondělí 30. dubna v 10 hodin na dvoře svého ředitelství na ulici Přemyslovců v Jaktaři Charita Opava. Tradiční slavnost, určenou nejen zaměstnancům či klientům Charity Opava, ale celé široké veřejnosti, zde uspořádáme již po šesté.

Charitní májka ozdobila dvůr v Jaktaři poprvé v roce 2013 z popudu ředitele Jana Hanuše, který se chtěl vrátit ke starým lidovým tradicím, vytěsňovaným z veřejného prostoru různými čarodějnickými slavnostmi. Od té doby se vítání jara v lidovém duchu stalo v Jaktaři očekávanou příležitostí k neformálnímu setkání s lidmi Charity Opava.

Od roku 2013 mělo vztyčování májky různé podoby. V roce 2016 například vzbudilo velký zájem médií to, že všichni přítomní byli svědky prvního historicky doložitelného příchodu Tří králů uprostřed kalendářního roku. Májku totiž vztyčili Kašpar, Baltazar a Melichar, kteří navíc na jaktařský dvůr přivezli auto VW Caddy, pořízené za výtěžek Tříkrálové sbírky. Letos pak stejně jako vloni každé ze středisek Charity Opava připraví vlastní originální stužku.

Do Jaktaře přijdou letos zazpívat a zatančit děti z jaktařské Mateřské školy a připraveno bude také malé občerstvení. „Přijďte spolu s námi přivítat jaro,“ zve všechny za celou Charitu Opava Jan Hanuš.

Děkujeme partnerům