Připojujeme se k materiální a potravinové sbírce Diecézní charity ostravsko-opavské

17.03.2022 - V souvislosti s narůstajícími počty příchozích uprchlíků z válkou zasažené Ukrajiny vyhlašuje Diecézní charita ostravsko-opavská materiální a potravinovou sbírku pro lidi, kteří v České republice hledají útočiště a potřebují poskytnout základní pomoc. Sbírka potravin a hygienických potřeb potrvá do konce března a připojuje se k ní také 15 oblastních Charit, které působí na území Moravskoslezského kraje.

Dárci z Opavska, kteří by se chtěli do sbírky zapojit, mohou přinést trvanlivé potraviny a drogerii ze seznamu každý čtvrtek a pátek od 10 do 18 hodin na sběrné místo v areálu ředitelství Charity Opava v Jaktaři na ulici Přemyslovců 26. Seznam komodit najdete v přiloženém letáčku.

Suroviny, které se podaří během sbírky shromáždit, využijí primárně Charity, které působí v jednotlivých regionech, jsou v přímém kontaktu s přicházejícími lidmi z Ukrajiny a reagují na aktuální konkrétní požadavky. Případné rezervy pak Diecézní charita ostravsko-opavská využije ve spolupráci s ukrajinskými partnery na pomoc lidem, kteří zůstávají žít v zasažených oblastech na Ukrajině, nebo je nabídne k využití Potravinové bance.

Děkujeme!

Soubory ke stažení

A4_leták_Mateirální a potr. sbírka_DCHOO.pdf A4_leták_Mateirální a potr. sbírka_DCHOO.pdf 312 kB