Radovánky se konaly i přes nepřízeň počasí

01.06.2009 - S trochou obav a v napětí sledovaly zaměstnankyně Radosti – sociálně terapeutické dílny v minulém týdnu oblohu. První „Charitní radovánky“, které se konaly v pátek, byly ve značné míře závislé na počasí. Nakonec se sluníčko rozhodlo, že jim nepopřeje. Ale to by nebyl šikovný tým, který by se nechal deštěm odradit.

„Počasí jsem opravdu ovlivnit nemohli, akce byla plánovaná na hřišti a s partnerskými organizacemi. Deštěm jsme přišli o původní místo i o partnery,“ shrnuje nepříliš příznivou situaci před konáním akce vedoucí Radosti Lucie Bedrichová, Dis.

Klienti ale o malou olympiádu nebyli připraveni. Stanoviště byla rozmístěna v dílnách a o organizaci se podělili všichni rovným dílem. Připravené disciplíny jako lov rybiček na magnet, házení míčkem na klauna, stavění věže nebo rozeznávání chutí se zavázanýma očima, nebyly o rychlosti. Pravidla soutěžení byla jasná. Účast na všech stanovištích soutěže a precizní provedení úkolu. Soutěžící se velmi snažili, a proto byli všichni odměněni malým dárkem.