Sbíráme víčka pro Matyáška

31.03.2016 - Téměř pětiletý Matyáš Tazbirek se narodil předčasně, krvácel do hlavičky a prodělal několik operací. Sbíráme pro něj víčka PET lahví na Klimterapii v lázních Klimkovice.
Sbírání víček od PET lahví je jednou z mála příležitostí, jak si rodiče postižených a nemocných dětí mohou přivydělat na zdravotní pomůcky nebo Klimterapii v lázních Klimkovice, která není hrazena z nemocenského pojištění. Je finančně nákladná, má však výborné účinky a je třeba ji absolvovat dvakrát třikrát ročně. Také Charita Opava, konkrétně sociálně terapeutická dílna Radost, sbírá víčka pro téměř pětiletého Matyáška Tazbirka z Opavy.

Matyášek se narodil předčasně a postihlo jej krvácení do mozku. Prodělal několik operací a ne všechno se podařilo. Po jedné operaci Maty, jak mu jeho rodiče říkají, dostal těžkou infekci a trvalo dlouho, než se jí zbavil. Domů jel z nemocnice až po půl roce. Chlapeček stojí jen s oporou, nechodí a nesedí sám. Proti svým vrstevníkům je hodně opožděný. Spolu se svými rodiči Tomášem a Karin Tazbirkovými však denně bojuje o lepší život. S nimi vlastně bojují všichni, kteří Charitě se sběrem víček pomáhají. Naposledy to byly firmy LIDL – ČR, MONDELÉZ international a Základní škola Brumovice.

O sbírání víček se rodiče dověděli v lázních Klimkovice a od té doby shánějí každé víčko. Za tunu dostanou pouhých 13 tisíc korun a pomáhají jim v tom školy, školky, firmy, známí i neznámí lidé a rodiče všem velmi děkují. Připojte se i vy! Děkujeme.