Sbírka potravin se studentům povedla

26.01.2015 - Dvě až po strop plná auta potravin pro potřebné na Opavsku. To je výsledek dobročinné akce, kterou minulý týden zorganizovali studenti Slezské univerzity v Opavě. Sbírka, která proběhla pod hlavičkou Asociace studentů a přátel Slezské univerzity, vznikla z iniciativy studentky Andrey Morisové.

Dvě až po strop plná auta potravin pro potřebné na Opavsku. To je výsledek dobročinné akce, kterou minulý týden zorganizovali studenti Slezské univerzity v Opavě. Sbírka, která proběhla pod hlavičkou Asociace studentů a přátel Slezské univerzity, vznikla z iniciativy studentky Andrey Morisové.

„Četla jsem o potravinových sbírkách na různých místech republiky a řekla jsem si, že by bylo hezké uspořádat podobnou akci i v Opavě,“ vzpomíná Andrea Morisová. Po poradě s ředitelem Charity Opava Janem Hanušem se pak rozhodla sbírku potravin zorganizovat konkrétně na pomoc klientům chráněného a podporovaného bydlení. Pro nápad získala své univerzitní spolužáky z Asociace studentů a přátel Slezské univerzity, společně pak určili potraviny, které se budou vybírat (kritériem byla krom potřebnosti také například delší doba expirace) a sbírka mohla začít. Studenti ji zorganizovali hned na několika místech, kromě Slezské univerzity například na obou opavských gymnáziích či Soukromé střední podnikatelské škole. O víkendu 24. a 25. ledna pak vyvrcholila v obchodním centru Breda & Weinstein.

Sbírka je velmi úspěšná, vybrané potraviny skutečně pomůžou našim klientům, jejichž finanční situace není vůbec růžová a kteří tuto pomoc velmi ocení,“ hodnotí výborné výsledky  ředitel Charity Opava Jan Hanuš, který přišel studentům osobně poděkovat v neděli 25. ledna večer. „Ohromnou radost mám ale i ze samotné aktivity studentů, kteří se do sbírky pustili ze své vlastní vůle a ve svém volném čase,“ děkuje za pomoc Hanuš. Úspěch akce inspiroval organizátory k jejímu pokračování. „Za nějaký čas se ke sbírce určitě znovu vrátíme,“ slibuje Andrea Morisová.

Děkujeme partnerům