Sbírka potravin studentů Slezské univerzity byla úspěšná

06.12.2015 - Plnou dodávku potravin a hygienických potřeb odvezl v neděli 6. prosince večer z Obchodního centra Breda&Weinstein ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Poslouží klientům Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné a díky za ně patří členům Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě, kteří sbírku potravin a hygienických potřeb pro opavskou Charitu uspořádali z vlastní iniciativy již podruhé.

Plnou dodávku potravin a hygienických potřeb odvezl v neděli 6. prosince večer z Obchodního centra Breda&Weinstein ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Poslouží klientům Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné a díky za ně patří členům Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě, kteří sbírku potravin a hygienických potřeb pro opavskou Charitu uspořádali z vlastní iniciativy již podruhé.

Sbírku odstartovala Asociace studentů a přítel Slezské univerzity v Opavě 30. listopadu a do 4. prosince probíhala v prostorách Slezské univerzity a spolupracujících škol Obchodní akademie v Opavě a opavské Církevní konzervatoře. Na víkend 5. a 6. prosince se pak dobročinná akce přestěhovala do přízemí Obchodního centra Breda&Weinstein. Zde si pak výsledky týdenního snažení studentů Slezské univerzity a mnoha dárců vyzvedl ředitel Charity Opava Jan Hanuš. „Všem z celého srdce děkuji, velmi si vážíme ochoty studentů se angažovat ve prospěch potřebných,“ řekl mimo jiné.

Sbírka poslouží obyvatelům chráněného bydlení pro duševně nemocné, kteří se snaží žít více či méně nezávisle na celodenní péči ostatních, ale nemohu si vydělávat a tedy ani obstarávat své životní potřeby stejně, jako jejich okolí. Nejedná se však jen o prosté předávání potravin, ale také o vedení k běžným návykům. „Připravujeme pro naše klienty krom jiného i kurzy vaření, kde se učí využívat třeba právě dary získané ze sbírky,“ dodává vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Dáša Sližová, která jménem všech klientů přidává velké díky organizátorům sbírky i všem, kteří do ní přispěli.

Děkujeme partnerům