Sbírka potravin zaměstnanců Hlásky pomůže také Charitě Opava

25.10.2017 - Sbírku potravin uspořádali u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby zaměstnanci Magistrátu města Opavy pod záštitou vedení města. Pomoci potřebným tímto způsobem se rozhodli již podruhé, na rozdíl od loňské sbírky se ta letošní rozrostla i o další materiální pomoc.

Na sběrných místech v areálu na Krnovské a na Hlásce se tak v úterý 24. října nashromáždilo několik desítek kilogramů trvanlivých potravin – těstovin, rýže, konzerv, sladkostí, luštěnin, olejů, čajů, sirupů, ale i šampónů, mýdel, zubních past, pracích prášků či dětských plen. Do sbírky se kromě magistrátních úředníků zapojily opavské základní školy Boženy Němcové a Šrámková.

Plné auto krabic s potravinami a hygienickými potřebami na Magistrátu města Opavy přebral ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Dary pak putovaly ho Azylového domu Armády spásy, kde byly rozděleny mezi klienty sociálních služeb Charity Opava, Elimu a Armády spásy v Opavě.

V Charitě Opava bude sbírka určena pro klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné.

Děkujeme!