Schůzka nemusí být promarněným časem

20.02.2009 - Letos poprvé se sešli sociální pracovníci z osmi středisek Charity Opava na své schůzce. Včerejší odpoledne bylo věnováno příjemnému setkání, které díky rozmanitosti poskytovaných služeb a rozptýlenosti středisek po Opavě, je vzácné. Všichni zúčastnění se shodli na tom, že by uvítali takováto setkání častěji.
Letos poprvé se sešli sociální pracovníci z osmi středisek Charity Opava na své schůzce. Včerejší odpoledne bylo věnováno příjemnému setkání, které díky rozmanitosti poskytovaných služeb a rozptýlenosti středisek po Opavě, je vzácné. Všichni zúčastnění se shodli na tom, že by uvítali takováto setkání častěji.

„Neustále si uvědomujeme, jak je práce s lidmi v Charitě Opava pestrá a že je stále co zlepšovat,“ shrnuje pocity zúčastněných garantka sociální práce Radka Matyášová, Dis. „Shodli jsme se na tom, že letošní rok se budeme věnovat aktualizaci stěžejních standardů kvality, větší důraz budeme klást na spolupráci a informování široké veřejnosti o tom, co můžeme nabídnout. A to jsou jen některá témata, která máme k řešení.“ Bodem programu bylo i přivítání novějších kolegyň, shrnutí, co se od ledna událo, nebo zjištění, že některé případy mohou střediska řešit společnými silami. Jeden příklad spolupráce k dobru: pracovníci z Charitní pečovatelské služby našli úspěšnou inspiraci při tvorbě individuálních plánů v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené.

Hostem na schůzce byla i manažerka Sekce public relations Mgr. Gabriela Lukšíčková, která přednesla možnosti prezentace jednotlivých středisek a sociálních služeb. Ujistila sociální pracovníky, že bude celému týmu k dispozici v oblasti propagace.

Děkujeme partnerům