Sexualita a mentální postižení ve workshopech Radosti

03.11.2015 - Problematice sexuality lidí s mentálním postižením se bude v listopadu věnovat Sociálně terapeutická dílna Radost Charity Opava. O workshop na toto téma byl mezi opatrovníky a odbornou i laickou veřejností tak velký zájem, že nakonec proběhne hned ve dvou termínech.

Problematice sexuality lidí s mentálním postižením se bude v listopadu věnovat Sociálně terapeutická dílna Radost Charity Opava. O workshop na toto téma byl mezi opatrovníky a odbornou i laickou veřejností tak velký zájem, že nakonec proběhne hned ve dvou termínech.

Je sexualita lidí s mentálním postižením normální? Umím o tomto tématu hovořit a poradit? Co a jak dělat, když se rozhodneme své blízké, opatrovance či uživatele služby vzdělávat v oblasti partnerství, sexuality, rodičovství, prevence a antikoncepce? Na tyto a další otázky bude odpovídat zkušená lektorka Hana Hudáková v prostorách Radosti v areálu ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři. První workshop, který je určen opatrovníkům, proběhne ve čtvrtek 19- listopadu, druhý, otevřený pro odbornou i laickou veřejnost, pak v pátek 27. listopadu. Vstup na obě akce, které začínají vždy ve 13 hodin, je zdarma, organizátoři ale prosí z kapacitních důvodů o potvrzení účasti na telefonním čísle 734 435 133 či mailu radost@charitaopava.cz.

Charita Opava pořádá oba workshopy v rámci celoroční akce „Rok 2015 s neziskovkou roku“.

 

 

Děkujeme partnerům